Den outställda sexualiteten

PDF

 

EPUB

 

Read sample

 

Open Access

 

Den outställda sexualiteten – Liten praktika för museers förändringsarbete

Pia Laskar

Buy 148 SEK

  • Published 2019
  • Isbn 9789151932699
  • Type Paperback
  • 125 pages
  • Swedish

I Sverige har museerna årligen fler besökare än biograferna och teatersalongerna tillsammans. Det finns sug efter den kunskap som förmedlas på museerna. Därför är det viktigt att ställa frågor om vad som ställs ut och inte ställs ut, vad som berättas och inte berättas.

Här finns ett engagemang och olika röster vill delta i diskussionen. Inte minst märks detta under de debatter som ibland blossar upp i media om vilka delar av kulturarvet, eller kulturarven, som är viktiga att fömedla.

Den outställda sexualiteten. Liten praktika för museers förändringsarbete kan läsas av alla som intresserar sig för att ifrågasätta idealiserade skildringar och historiebruk och funderar över varför ett inkluderande samhälle behöver inkluderande museer.

Boken är en kritisk och kreativ bok som diskuterar vad ett museum och dess olika yrkesgrupper bör reflektera över för att undvika en fragmentarisk historieskrivning. Dessutom tillhandahåller den metoder för att skapa mer inkluderande museer.

För enskilda och grupper som arbetar professionellt med museiverksamhet innehåller boken också faktarutor, litteraturtips och diskussionsunderlag.