Immigration och migration

PDF

 

EPUB

 

Provläs

 

Open Access

 

Immigration och migration

Kurt Almqvist (red.), Mats Wiklund (red.)

Köp 150 kr

  • Publicerad 2014
  • Isbn 9789189672598
  • Typ Inbunden
  • 144 sidor
  • Svenska

I alla tider har människor varit på resande fot över jordklotet – ibland för att finna bättre jaktmarker, klimat eller jordbruksmark, ibland för att fly fiender, men också för att erövra med siktet inställt på andra människors egendom, mat och kvinnor.

I en värld av snabb befolkningstillväxt, krig och globalisering, är invandring och integration bland de mest angelägna frågorna i modern tid som dessutom berör två av de mest grundläggande principerna för ett öppet, liberalt samhälle – fri rörlighet och äganderätt.

Hur har debatten om invandring förts i Europa och vart är debatten i Sverige på väg? Talare från Tyskland, Nederländerna, Storbritannien, Spanien, Ungern och Sverige belyste vid seminariet Fri invandring hur man i olika länder i Europa hanterar migrationsfrågorna.

Medverkande: Dr René Cuperus, Adam Cwejman, Åke Daun, Peter Elmlund, Miquel Angel Essomba, David Goodhart, Thomas Gür, András Kováts, Thomas Lindkvist, Dr Ulf Rinne, Tino Sanandaji, Fredrik Segerfeldt, Dr Staffan Ulfstrand, Eskil Wadensjö, Catherine de Wenden